Kritik av kristendom är skälet vi islamiseras!

… nej jag skojar bara… men så där tror flera människor det är…

Som ett tillägg till förra bloggposten om Asebeias lag vill jag även lägga till en liten parantes kring det där med ”antingen är du med oss, eller är du mot oss”-resonemanget. Som gammal debattör har jag flera ggr råkat ut för att genom att jag kritiserar något, anklagas för att sympatisera med något annat istället, eller åtminstone främja det. Exempel här är att om du kritiserar kristendomen, så verkar man för islamiseringen istället enligt högerextremister. Det är ungefär motsatsen till dumheten i förra bloggposten som handlade om att: kritisera islam och man anklagas från vänsterhåll för rasism ”eftersom man inte bryr sig lika mycket om kristendomen”.

Jag tror inte det finns en enda ateist där ute som inte har hört något motsvarande. Om ni tror det är lätt att debattera i ett klimat där man råkar ut för påhittade anklagagelser hur man än vinklar kritiken, vilken religion man än kritiserar, ja då tror ni fel…

En gång i tiden var jag dum nog att häcka på ett forum som kallades FOMI, forum mot islamisering, som numera tack och lov är nerlagt. Där fanns det två sorters debattörer. Den ena var min sort, liberala ateister som inte ville se mer av islam, mer än någon annan religion, vi råkade tro att det här var en bra plats att kunna hårt kritisera islam som religion.

Den andra sorten var konservativa kristna, som just hade avog mot islam. Ja det fanns även rena rasister där, men det är just den där andra kategorin, de konservativa kristna, där som irriterade mig allra mest eftersom de hela tiden kläckte ur sig en massa anklagelser. Vet inte hur många ggr dessa skitstövlar kläckte ut sig att ”ni liberaler och ateister, det är er sekularisering som är skuld till islamiseringen” alternativt: ”håll tyst och stöd kristendomen, för den är enda chansen mot islamiseringen”.

Needless to say, de flesta av oss tröttnade på forumet ganska fort. Inte nog med att de målade upp rasistiska propagandabilder av ett invaderande islam, det var ateisternas fel också och det bästa vore om vi bara slutade med vårt trams om att inte tro.

( Vilket då leder in oss på ett helt annat ämne, att man som ateist betraktas som en bråkstake som inte är ordentligt uppfostrad likt goda kristna är… Men det är ett ämne, så enfaldigt att jag givetvis inte tänker gå vidare in på nu. )

Det räcker med att konstatera att man som ateist inte har det så lätt rent debattmässigt. Alla religiösa vill kategorisera en som fiende om man kritiserar religion. Framförallt vill de kategorisera en som vän av saker man INTE är vän av… Det går inte att kritisera kristendomen hårt utan att du förr eller senare får höra att du därmed också bidrar till en islamisering.

Enfalden är massiv i samhället. På alla håll.

Kommentera

Logga in med någon av dessa metoder för att publicera din kommentar:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s