Historielösa sverigedemokrater

Jag är djupt orolig för Sverige på flera plan. Inte minst säkerhetsmässigt. Vad händer om sverigedemokraterna får makten över landets säkerhet tex? Med tanke på den gigantiska logiska kullerbytta som styr deras begränsade resonemang… Se denna twitterpost med tanke på dagens avslöjande i Expressen om SDs jakt på ”illojala” riksdagsledamoter:

Om vi bortser från att öht kommentera rasismen i kommentarerna inledningsvis så sammanfattar det här väldigt väl ungefär hur den typiske sverigedemokratiske säkerhetsexperten hemma i soffan analyserar potentiella hot.

Nämligen som en fullständig kretin.

Om vi tittar på historien så kan vi se många exempel på spionage och illojalitet begångna mot Sverige. Det här med spionage och illojalitet är alltså i allra högsta grad ett potentiellt problem. Inte minst vid en konflikt.

Problemet är bara det att medborgarskapet inte har ett jota med lojaliteten att göra. Det finns öht inga som helst garantier mellan vilket medborgarskap man har och hur man ställer sig i en konflikt mellan det egna landet och ett annat. Det är nämligen så i fria moderna och civiliserade stater att man tvingas inte villkorslöst stödja landet som man har medborgarskap i eller har sitt ursprung från. Det gör – hör och häpna – att folk som heter Svensson sitter ute i sina stugor och hatar saker med Sverige… Lite som sverigedemokrater hatar saker med Sverige.. fast tvärto… nej glöm det sista. Exakt så som sverigedemokrater hatar saker med Sverige.

Vi ser det faktiskt hela tiden i mjukare form – när svenska intressen hotas, eller svenskar hotas och stora grupper i befolkningen inte alltid i form av vad som står på medborgarskapet, eller ens kopplat till etnicitet eller liknande är solidariska med den som drabbats. Flertalet svenskar ”vände tex Sverige ryggen” när vår flagga brändes av folk uppretade av Vilks karikatyr. Det gällde även riksdagsledamöter och politiker. Sveriges officiella hållning var alltså att stödja Vilks och yttrandefriheten, men många var direkt illojala mot detta och höll inte med. Och det är deras rättighet eftersom vi som sagt är ett civiliserat land som inte förtrycker folk vars åsikter inte är de samma som regering och stats.

Med detta exempel ville jag bara visa hur vanligt det är med situationer där folk är illojala enligt ordets betydelse när det kommer till att stödja landet. Lägg till detta hur folk svär över  Sverige på nätet och liknande och man börjar så smått inse att begreppet lojalitet öht är uselt att använda.

Så vad händer då om en riksdagsledamot född i Chile yttrar sympatier för Chile vid en konflikt med Chile? Det är bara bra. Det visar att systemet funkar och att alla får komma till tals utan fascistiskt förtryck. Troligen kan vederbörande presentera insikter om det hela från perspektiv unika för den personen.

Vad gäller mer handgripliga aktioner av spionage och sabotage är det givetvis inte ok. Och det är här som min poäng kommer fram om SDs övertro på etniciteten som den minsta garant öht för att man inte skulle göra sånt.

Stig Bergling förrådde Sverige till Sovjet. Han var svensk medborgare när det skedde och därtill etnisk svensk. Himla tur att inte SD skötte kontrollen av potentiella hot mot säkerheten… för då hade de ju stirrat sig blinda på folk från andra länder.

Nu kanske någon SD-are känner sig orättvist kritiserad och påpekar att de minsann inte alls hade missat Stig ”bara för att han är svensk”. Utan att det ”tvärtom skulle vara ett ännu säkrare försvar med ännu mer kontroll än med nuvarande regeringar”. Min kritik av SDs kompetens att jaga illojala är bara en taskig överdrift med andra ord… Och jo, visst skämtar jag lite nu om deras kompetens på säkerhet. De kan säkert bättre än att bara misstänka folk pga deras etnicitet. De kan nog misstänkliggöra betydligt fler grupper och individer om det behövs.

Då vill jag påpeka att det är inget skryt som imponerar på mig som civiliserad människa. Det är inte så att jag VILL ha det där Gestapo som SDs medlemmar drömmer våta drömmar om… Historien lär oss följande om folk som blandar in etnicitet i diskussioner om nationell lojalitet:

I Nazityskland hade man raslagar som dikterade vem och vilka som fick sitta på maktpositioner. De sk Nürnberglagarna. Miljoner potentiella hot uteslöts för makten på så vis. Därefter fick flertalet av dessa ”hot” också dö för exekutionspatruller eller i gaskammare.

I USA sågs samtidigt alla japaner som illojala per definition pga sin etnicitet och sattes i läger. Eftersom USA trots allt var lite mer civiliserade än Tyskland så massavrättade man åtminstone inte dem. Men något positivt att säga om saken finns inte för det. Det är med alla mått mätt en fullständigt vidrig handling. Det finns massor av fler exempel i historien. Och även Sverige har sin beskärda del av denna skamlighet.

Tillräckligt många exempel i historien för att vi borde begripa bättre att ens öht tänka tanken att blanda samman etnicitet med lojalitet. Och det är ju där som rasismen kommer in. Tanken på egenskaper och åsikter som går via blodet. En arab är alltid en arab. En jude alltid en jude. Det ligger i blodet liksom…

Man vill ta fram skämskudden när man ser hur historielösa och fascistkramande SD är. Att de liksom inte ser vad det är för boll de sätter i rullning med era resonemang kring etnicitet. Men det är ju er rätt att vara svin och idioter om ni vill. Så funkar demokrati – även idioterna får säga sitt och ges makt – och inget styrelseskick finns som är bättre ens i teorin. Jag önskar alltså inte tysta er. Låt er bara pladdra på. Skryt på bara om vad det är ni egentligen drömmer om.

Men räkna också med att ju mer dumheter som ni kläcker ur er, desto fler röster som berättar just hur fel ni har på punkt efter punkt och hur ociviliserad er politik är kommer också höjas. Åtminstone så länge ni inte kommit till makten och avskaffat demokratin helt – eftersom den knappast funkar om ni vill kunna arbeta utan illojala element.

Ridå.

AB Dagen DN DN SSD Avpixlat

Kommentera

Logga in med någon av dessa metoder för att publicera din kommentar:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s