I Idaho blev våldtäkt precis inte bara lagligt utan ett krav

Våldtäkt definieras som ett brett begrepp idag. Kanske lite väl brett ibland. Men en av de saker som alla är överens om är våldtäkt är penetration av kvinnans könsorgan, vare sig det sker med ett objekt, fingrar eller mannens könsorgan, mot kvinnans vilja.

Det skiter dock delstatssenaten i Idaho i. Där drev republikanerna nyss genom en lag som innebär att kvinnor som vill genomgå en abort också måste genomgå ett vaginalt ultraljud. Syftet bakom detta är att tvinga kvinnorna se barnet (dvs ge de redan utsatta kvinnorna än mer ångest i sann god kristlig empatisk anda).

Ett vidrigt förslag i sig, men än vidrigare blir det av att det alltså måste ske med vaginal sond av tekniska skäl för att man annars inte säkert kan se barnet (som alltså inte är ett barn, utan ett embryo och sedemera ett foster) i tidiga veckor. Det innebär att mot kvinnornas vilja, så skall de alltså penetreras – vilket inte oväntat alla kvinnorättsorganisationer (och de flesta med hjärna och hjärta, alltså inte republikaner) har varit emot.

Sakta men säkert talibaniseras USA. Fler delstater håller också på att utreda samma lagförslag.

Kommentera

Logga in med någon av dessa metoder för att publicera din kommentar:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s