Jag är så trött på kränkta människor

Världen skulle vara en mycket bättre plats om folk inte hela tiden letade efter saker att bli kränkta kring. Jo letade.

En bidragande orsak till allt från den ökade mängden grova våldsdåd i samhället (jo vi har mycket mer grov misshandel än för 20 år sen) till religiösa fanatiker som pga ritade seriefigurer kan mörda andra människor visar på att världen är i stor avsaknad av en enda viktig egenskap: Tolerans.

Och då menar jag inte den där ”toleransen” som samma fanatiker ofta gömmer sig bakom som argument för att man inte ska få kritisera dem, utan riktig tolerans, dvs att man helt enkelt tolererar andra, även när de kritiserar en eller säger saker man ogillar. Nej, framförallt när de kritiserar en. Det är ju ingen konst att tolerera den som inte bråkar med dig.

Det finns väl ingen ordentlig forskning gjord på temat, men jag skulle tro att det är som poliserna och kriminologer som Leif GW säger: Folk idag har väldigt enkelt för att se sig som kränkta och väldigt snabbt till att ta till grovt våld som svar. Jag tror poliserna har rätt – det är nog så samhället (globalt) har utvecklat sig tyvärr.

2 tankar på “Jag är så trött på kränkta människor

  1. En anledning till att det finns kränkta människor är att det finns psykopater, som du. Dvs. människor som saknar förmåga att sätta sig in i andras situation! Och skiter i det. Är du även ”trött på” judar, som kände sig ”kränkta” av Hitler?

Kommentera

Logga in med någon av dessa metoder för att publicera din kommentar:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s