Det här är sånt biståndspengar går till

Enkla svar, snabba svar. Det är så hysteriska människor resonerar. Själv lider jag alltid av en massa cynism kring människor – inte minst kring människor som tänker väldigt mycket gott om allt och alla just tänker enkelt och snabbt.

Jag har därför inte donerat pengar till välgörande ändamål speciellt många ggr. Jag tror helt enkelt inte på att det vare sig gör mycket nytta, eller ens alltid kommer fram till de ändamål som de är menade för. Med tanke på att en av de mest respekterade i sådana här sammanhang – Röda Korset – beter sig idiotiskt, korrupt eller illa, gång på gång så har jag ingen anledning att ändra ståndpunkt.

Bara en sån sak som att de tar biståndspengar till att utreda hur man kan införa krav på krigsregler i datorspel… Obs att man alltså FÖRUTSÄTTER att datorvåldsimulerat är farligt. Trots att forskningen femtielva ggr visat att inget samband finnes. Tydligen finns det inga RIKTIGA problem kvar i världen då att spendera pengar på längre eller?

Mer läsning på temat datorspel
Sydsvenskan. SVD

5 tankar på “Det här är sånt biståndspengar går till

  1. Så fånigt, så fånigt.
    Vad gäller bistånd och bidrag så kanske det dock är dags att justera tankesättet en smula. Visst, 15 spänn av den hundralappen du ger lär försvinna i administrationens svarta hål och du kan ge dig f-n på att där är någon jäkel som skor sig på detta eller beslutar om en löjligt och kostsam utredning, men 85 pistolas har då kommit någon som har det svårt till nytta.

  2. Undrar vad som händer när dessa muppar upptäcker Civilization-spelen. Blir det krav på att spelarna måste respektera folkrätten och att de som inte gör det hamnar i Haag?

Kommentera

Logga in med någon av dessa metoder för att publicera din kommentar:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s