Trams om Jordens undergång i Aftonbladet

Aftonbladets stjärnreportrar gör det igen. Den här ggn påstår de återigen att Jorden skall gå under enligt Maya den 21 dec år 2012. Något Maya aldrig påstått. Deras kalendrar tar inte ens slut då… Och även om de hade påstått det, så skulle dessa Maya inte skulle veta mer om än min stortå, troligen mindre faktiskt eftersom vi idag har avsevärt större koll på vilka hot och faror som finns för Jorden än denna kultur någonsin ens kunde föreställa sig.

Apropå riktiga hot då… Vilket leder oss in på återstoden av ABs artikel… Där de antingen felciterar en professor i astronomi pga slarv, eller så har de hittat någon som faktiskt inte vet vad han talar om. Eftersom han är professor i astronomi så antar jag att det hela beror på slarv hos AB. För Jorden utsätts INTE ALLS för 2-3 stycken asteorider som utplånar planeten vart miljonte år. Om så vore fallet så skulle Jorden ju inte kunna finnas kvar. Den skulle ha förstörs för exakt 4.399 miljoner år sen – någon gång under sina första 300 000 levnadsår.

Jag vet inte vad som krävs för att bli reporter på AB, men kompetens kan inte vara en av sakerna.

AB 

4 tankar på “Trams om Jordens undergång i Aftonbladet

  1. Så många naiva kommentarer har jag inte sett sedan jag senast kollade in facebookgruppen ”Mayakalendern”. Calleman har verkligen spritt sitt nonsens bland svenskar (särskilt de i och kring Dalarna).

  2. Så skönt att höra att solen inte kan skicka ut eldklot som förintar Jorden!
    Fast jag är lite orolig för den där ”solerosionen” som de skriver om i bildtexten…
    Yrar professorn om asteroider som passerar ”nära” Jorden vart 300 000:de år?

    • Troligen. Eller sk större nedslag på Jorden. Inget som utplånar planeten dock, eller som ens i regel utplånar speciellt mycket liv ens lokalt. De stora nedslagen sker mycket mer sällan och färre nu än förr eftersom solsystemet städats upp.

Kommentera

Logga in med någon av dessa metoder för att publicera din kommentar:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s