USA, grundat på sekulära principer…

…besudlat av 200 år av efterföljande kristendomspropaganda.

USA är ett märkligt land. Samtidigt som dess konservativa falanger idag predikar om vad landet ”egentligen” har för kristna värderingar och att det sekulära strider mot det, så kan de liksom aldrig backa upp detta med fakta.

För fakta är att USA grundades som världens mest progressiva, fria och sekulära nation för över 200 år sen. Långt innan någon annan nation kunde skryta om liknande separation mellan kyrka och stat. Men religionstokarna tog över och skrev om historien i sina medvetanden och idag är det God bless ditten och God bless datten i det offentliga politiska livet trots att det helt går emot vad landets historiska upphovsmän ville. Hittade följande bild på Google+ som sammanfattar läget rätt så bra. (Jag vet att John Adams och Thomas Jeffersons är äkta men alla citat är jag övertygade om är äkta och går att finna med originalkällor för den som önskar).

5 tankar på “USA, grundat på sekulära principer…

 1. Väldigt hackande på kristendomen i dagens vänstervridna Sverige. Men jag tycker nog att de kristna idealen är sundare än en socialistisk diktatur.

   • Står man längst ut på högerkanten och vinglar så blir ju ALLT annat vänster… 🙂 Det är uppenbart att det är just vad vår vän ”Laban” (som även hetat Nils här) gör.

   • Det är mycket möjligt att han gör det. Jag kan bara säga som ”vänstervriden” att jag tycker att Strebers gamla text nu stämmer bättre än tidigare:
    ”Det blåser hårt. Det blåser kallt. Det blåser högervindar överallt.”

    Men sån är jag och jag är ju lite ”speciell”.

Kommentera

Logga in med någon av dessa metoder för att publicera din kommentar:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s