Elenin

Hört talas om kometen Elenin? Inte? Lugn, du är i gott sällskap ännu, det har troligen inte de flesta gjort nämligen. Men det är dags att lägga namnet på minnet nu för det är den som kommer döda oss alla snart (2012, givetvis).

I konspirationskretsar och Maya 2012-fanboys-kretsar är den känd sen länge. Där beskrivs den som en brun dvärgstjärna som med en massa på ca 5000 jordklot kommer att pulverisera oss snart (Den exakta tidpunkten har jag hört många bud på. Allt från i år till nästa år).

Låter det otroligt? Ja givetvis, för det är påhittat konspirationstrams. Nasa har t om känt sig manade att efter ett års gnat sen upptäckten kommentera det hela för vad det egentligen handlar om för att få slut på mytspridandet.

Jo för konspirationstokar lyssnar ju gladeligen på vad en amerikansk myndighet så som NASA har att säga? NASA som vi ju alla ”vet” har gömt undan sanningar om rymdvarelser för oss i årtionden. Waste of time NASA.

Nej kära NASA, i det här fallet handlar det bara om att låta alla Elenin-tokar (och det är många, det ska gudarna veta) som tror på jordpulveriseraren, bara låta få hålla på med sitt trams och bara invänta det kollektiva hånskratt som världens alla vettiga människor förhoppningsvis ska utbrista förste januari 2013. Man kanske ska starta en FB-grupp på temat ”hånskratt 1e januari 2013”?

Mer läsning av både tokiga konspirationsteoretiker och sansade:

2 tankar på “Elenin

Kommentera

Logga in med någon av dessa metoder för att publicera din kommentar:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s