Religion är inget val. Homosexualitet är däremot ett val.

Så resonerar svensk migrationspolitik. Och extrema religiösa.

Det är i princip dödsstraff på att vara öppet homosexuell i många muslimska länder. Står det inte inskrivet i lagen så uttalas fatwor istället som uppmanar till att döda homosexuella. Det är en ohelig kombination av fördomar och då inte minst religiösa lagar och värderingar som legitimerar det statligt godkända hatet mot homosexuella i dessa länder.

I detta är det helt oacceptabelt att vi i Sverige har så otroligt enfaldiga människor som har hand om imigrationspolitiken. Människor som tycker att en extrem wahabit som flyr sitt land har legitima skäl, medans en homosexuell inte har det.

Det finns något mycket märkligt kring att vi släpper in extremister men inte fullt normala människor. Det verkar nästan som om migrationsmyndigheterna ser på homosexualitet som ett val som man kan välja bort medans ens religiösa extemism är en biologisk funktion som man inte ska behöva anpassa efter andra.

Jag menar, de kan ju inte vara så enfaldiga så att de inte har hört talas om dödshoten och avrättningspatrullerna i Irak/Iran osv? Nej skon klämmer nog faktiskt där kring synen på homosexualitet skulle jag misstänka.

Våra myndigheter har en syn på homosexualitet som ett val – på samma sätt som extrema muslimer och korkade kristna. De är bara mycket bättre på att dölja sin ignorans i byråkratisk retorik än vad fundisarna är.

Givetvis är det ett val att vara öppet homosexuell. På samma sätt som det är ett val att färga håret till svart ifall lagen förbjuder att man är blond. På samma sätt som det är ett val att sluta vara heterosexuell ifall lagen krävde homosexualitet. Vi kan i regel göra val kring många saker i livet.

Det innebär inte att det är rimligt eller vettigt. Bara för att man kan kuva något som man är, så innebär inte det att man ska behöva göra det för att det är en bekväm lösning för svenska myndigheter.

Det är något riktigt ruttet i svensk migrationspolitik som kan resonera att homosexuella inte ska ha rätten att leva ut sin biologiska naturliga sexuella läggning öppet. Det är en sak att vi inte kan påverka skäggiga neanderthalarna som styr sina länder med bronsåldersreligioner i mellanöstern och att det är skit där att försöka leva öppet och därmed bättre att kanske inte göra det trots allt. Men vi borde veta bättre här. Vi ska ju föreställa civiliserade och upplysta. Det är ju därför som vi måste låta homosexuella få uppehållstillstånd. Inget snack om saken.

Skånskan Skånskan

1 tanke på “Religion är inget val. Homosexualitet är däremot ett val.

  1. I den första artikeln ser man den där auktoritetstron igen: ”Varken Yaser Mashkour eller Ali Laibi vill ta avstånd från fatwans innebörd. … – Vem är jag att säga att ayatolla Ali al-Sistani har gjort fel?”

Kommentera

Logga in med någon av dessa metoder för att publicera din kommentar:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s