I Danmark är dansken kristen och inget annat

I det tidigare avtalet från 2007 heter det att den statliga radio- och tv-bolaget Danmarks Radio ska förmedla ”det danska kulturavet”. I det nya avtalet ställs det krav på att DR även ska förmedla ”det kristna kulturarvet”.

Danmark är ett yndigt land, brukar ju danskarna själva säga. Ofta. De är rätt så glada i att framhäva klischéerna med böljande åkermarker, små byar och ett glatt frihjärtligt folk som dricker öl och äter smörrebröd. De brukar framhäva hur fritt det är i Danmark och hur ofritt det är i Sverige och svensken fnissar generat och håller med.

Så var det också kanske för 30 år sen när Danmark hade svält som ett jävla U-land och Sverige var ett betongsossenäste med 100%iga skatter. Så är det dock inte alls idag.

I verkligheten är Danmark inte annat än ett av många länder i Europa som bara blir mer och mer stockkonservativt och därmed korkat (Precis som Sverige, vi är bara marginellt bättre på den punkten).

Den senaste brillianta idén återgiven i citatet ovan bygger på tanken på att bästa sättet att komma till rots med alla problem är att slå in lite sagor i huvudet på folk. Roten till alla problem i Danmark ligger tydligen i att folk har gått och blivit dels lite för sekulariserade och dels att det finns lite för många muslimer som behöver lära sig att Danmark är ett kristet land.

För om det tex kommer jobbiga muslimer till Danmark så är ju vägen till att göra dessa muslimer integrerade i det danska samhället att ge dem lite god dansk kristendom. Gärna omvändas till den rätta danska läran på köpet.

Välkommen till grundkursen i medeltida logik. Skit i religionsfrihet och sånt trams. Det är bättre att slå bibeln i huvudet på folk. Det fostrar ett bättre samhälle. Se bara så jävla yndigt allt var på 1800talet när folk fick lyda prosten i byn.

Åh som du överdriver.

Nej det gör jag inte. I princip är poängen och budskapet att en god dansk är en kristen dansk och alla andra är problem. Om lösningen är kristen propaganda är det faktiskt budskapet. Det krävs inte speciellt mycket IQ för att förstå det.

När det gäller religionsfrihet känns Danmark idag inte som en speciellt trevlig plats. När statens television (DR) får i uppdrag att sprida religiös propaganda är det något som verkligen är helt genomruttet i samhället. Då har det gått jäkligt långt faktiskt.

Åh nej, tro inte att jag slår mig för bröstet som svensk. Jag vet att om SD fick sin vilja igenom så skulle vi ha samma sak här. Och med hjälp av nymoralisterna i KD och FP och mähäna i övriga partier kommer det snart att ske.Vi är inte så avlägsna från sånt här trams vi med så länge idioter som Jan Björklund går de stockkonservativas ärenden.

Och nej, jag tänker inte ens bemöta huvudpoängen. Att seriöst tro att saker i ett samhälle blir bättre av mindre frihet, mindre sekularisering och mer överförmyndaruppfostran enligt en skev uppfattning om ett kristet arv är att vara idiot.

Flytta till Polen eller Iran om du tror att det är så jävla bra i länder med religion uppkört i folks mumindalar. Det vettefan om du hör hemma här nämligen. Någon lägstanivå på vad som får vara medborgare i nordiska länder får vi ju allt ha – och teokrati-förespråkare vet jag inte om jag vill låta få vara med direkt, för lägre än så kan man ju inte sjunka vare sig moraliskt eller bildningsmässigt.

Sydsvenskan

Kommentera

Logga in med någon av dessa metoder för att publicera din kommentar:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s