Jag som svensk och ateist föraktar Sverigedemokraternas ohederliga religionspolitik

Sitter i nattens mörker och försöker hitta information om Sverigedemokraterna och deras syn på religion. Jag märker att sen jag gjorde det sist så har mycket städats väck. Bla kommer jag öht inte längre in på sidan ”Fädernas kyrka”, som tidigare var deras kyrkopolitiska sida. Det kan såklart vara ett tillfälligt fel.

De verkar således ha städat lite i leden oavsett vad som gäller just den sidan. Försökt göra sig lite mer politiskt korrekta troligen. För bara något år sen kunde man tydligt se anspråk på att återskapa en statskyrka och diktera prästernas uppgift i en mer missionerande fostrande roll. Överallt cachat på nätet finns dessa åsikter kvar på SD-hemsidor och bloggar, men överlag verkar en städningspatrull ha varit framme och rensat lite.

Obekväma åsikter antar jag. Jag har ju vid flertalet tillfällen på mina äldre bloggar påpekat vilket oerhörd fiende SD är till det sekulära samhället. Jag har också påpekat det absurda i att som ateist (eller bara vän av det sekulära samhället) ge dem sin röst. Vilken ateist vid sina fulla sinnens bruk kan ge sin politiska röst på ett parti som har som agenda att göra samhället mindre sekulärt? Ingen riktig ateist som tror att samhället blir bättre med mindre sagoböcker som norm iaf.

Den som är ateist vill i regel inte påtvinga folk mer religion på något sätt, utan det ska alltid vara mindre av den varan på tvångsmässig basis. Ofrivilliga samhällsinstitutioner likt skolan och politiska samlingar så som riksdagen ska separeras från kyrkan och kyrliga riter, inte utökas med dem ännu mer.

Jag påpekade som sagt detta rätt så ingående förr i världen. Och möttes av två sorters SD-are. Dels de som tyckte det var bra att ”ge folk lite god kristerlig uppfostran” och dels de som i princip påstod att jag ljög när jag citerade vad som defakto stod på sidor som Fädernas kyrka. De var minsann ateister och det var inte SDs tanke att tvinga på folk religion hette det.

Pyttsan. Men nu har man alltså velat tona ner det hela. Men för oss som faktiskt har koll på två saker: Dels vad SD och mängder av SDanhängare och ledare faktiskt har sagt i frågan och dels rent allmänt begriper att värdekonservativa partier alltid tenderar att vara reaktionära och bakåtsträvande vad gäller religionsfrihet utan ett enda undantag historiskt sett så är svaret kring vad SD står i religionsfrihetsfrågor fortfarande glasklart. De ÄR det sekulära samhällets fiender. De har, även om de tonar ner det mer och mer offentligt, fått för sig att det goda samhället står och vilar på en slags 1800tals-kristendom där folk helst ska buga och bocka till prosten.

Att påstå att SD skulle vara det sekulära samhällets vän är som att påstå att vänsterpartiet är bra för det privata företagandet i Sverige. Totalt jävla enfaldigt.

Invandringsfrågor och allt annat kring SD åsido. Detta hoppas jag att fler människor där ute som inte tror att bibeln och Abrahams gudom är annat än ett stycke arkaiskt bronsåldersmaterial – som hör hemma i samhället HELT på frivillig grund där ingen – varken lite kotte i skolan eller gamling på ålderdomshem någonsin ska tvingas delta i religiösa riter på det sättet folk tvingades till det i ett mer okunnigt, teokratiskt och obildat samhälle, så som vi hade förr i världen – kommer ihåg nästa gång det är val. Avdelningen långa och grammatiskt vidriga meningar för att beskriva något som borde vara självklart för varje ateist.

Problemet är att jävligt många människor som inte alls tror på biblar eller liknande dock har fått för sig att ”lite kristen uppfostran inte kan skada”. Och sådant byfånepack består SDs teister och ateister överlag av.

Det värsta är att SD kan nyttja demokratin för att sprida sin populistiska smörja om fostran och religion till fler och fler godtrogna värdekonservativa stackare.

Och som sant sekulär människa som vill se mer sekulär humanism i samhället, där etik och moral bygger på vett och beprövad erfarenhet och inte på dogmer i gamla bronsåldersreligioner kan man mest gråta åt samhällsutvecklingen. Religion ska alltid vara något frivilligt och något privat. Det ska aldrig vara ett kollektivt statligt instrument för fostran. Låt länder som Iran och Saudiarabien ha teokratier där religionen har politisk makt. Skona oss från sådant skit i vårt fina gamla fosterland tack.

Det har heller ingen betydelse att kristendomen har ett historiskt arv och historiskt sett ett grepp om samhället i alla led. En del saker hör hemma i historieböckerna och man ska inte försöka återskapa dem efter att de äntligen har börjat försvinna. Blot med människor och djur har också ett djupt historiskt arv i Sverige – djupare än kristna riter – det innebär inte att vi bör återskapa dessa på midvintersolståndet. Eller det vore kanske något – statsminister och överstepräst Jimmie Åkesson leder det årliga blotet av illigala invandrare vid midvintersolståndet. Mysigt och fullt av historisk gedigenhet… Och därefter ska vi sätta varenda liten jävla kommunist-ateist i släden så att de får sig en dos julotta också. Det kan aldrig skada att tvinga på folk lite mer religion och tradition… Vi vet ju alla att det är bristen på detta som är alla problems orsak i världen…

Men det värsta i hela den här kråksången är ändå ohederligheten hos SD vad gäller deras religionspolitik. Att de liksom inte kan öppet berätta vad de vill i frågan – så att man slipper argumentera mot spöken som gömmer sig i skuggorna. Den här kappvändningen de sysslar med, där de både säger sig vilja försvara ett fortsatt sekulärt samhälle och samtidigt snackar om återinförande av statskyrkor och påtvingade skolavslutningar i kyrkan som är direkt ohederligt (eller i bästa fall bara oerhört korkat inkonsekvent – men det tror jag inte ens om SD).

Jag tycker det är oerhört osvenskt att ljuga en massa. Att slinga sig som en hal ål likt en mörkbuskig sydländsk kroknäsig typ. Vad hände med det rakryggade rågblonda svenska egentligen? Om SD inte kan vara ärliga kring sin religionspolitik – varför skulle då någon – ens de som vill ha fler biblar uppkörda i mörkaste mumindalen – då tro på dem i någon endaste fråga? Nej fy fan för SD och deras osvenska beteende.

Jaja, det är lätt att raljera oseriöst i sådana här frågor. Det är tyvärr väldigt svårt för oss normala att ta deras stolliga politik på allvar. Vilket vi ju borde, med tanke på att de troligen, bortom alla PK-floskler och städpatruller av nätet, ju vill sätta oss i kyrkbänkarna igen allra helst i tron på att samhället på så sätt skulle bli bättre.

Jag vet, det är komiskt, men de tror faktiskt på bronsåldersreligioners magiska förmåga att vara kärnan i fina civiliserade moderna dalahästsberidna rågblonda Kalles-kaviarsamhällen… Inga kunde ju det där med modernt  samhällsbygge med god moral så som hittiter, fariseer, galileer, hebreer som begick folkmord, översvämmades av lynniga gudar, offrade barn och blev till saltstoder… The good old days ni vet.. era obildade sekulära stackare…

2 tankar på “Jag som svensk och ateist föraktar Sverigedemokraternas ohederliga religionspolitik

  1. Kanske detta förklarar varför sd tystnat om ämnet: ”Tiina Rosenbergs artikel i Bang har rubriken ”Kidnapparna”. Hon pekar på hur nationella och rasistiska partier i norra Europa – Nederländerna, Danmark, Norge och Sverige – börjat exploatera hbt-personers och kvinnors mänskliga rättigheter för att skapa opinion mot islam.” ( http://www.sydsvenskan.se/kultur-och-nojen/kulturkritik/article1345435/K-markta-normbrytare.html Resten av artikeln är bara tramsig kritik av ”intolerant sekularism”).

    Dvs de fokuserar på vad de är emot, och har insett att det pr-mässigt inte är så smart att trumma ut hur underbar kristendomen är.

Kommentera

Logga in med någon av dessa metoder för att publicera din kommentar:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s