Geologi och kreationism – ämnen sökes!

Här kommer en rad ämnen jag tänker avhandla i en bloggserie om geologi och kreationism. Jag tar gärna emot förslag eller idéer på fler saker kring detta.

Sediment och stratigrafi – Få saker är besvärligare för kreationister att diskutera än stratigrafiska sekvenser och de tidsspann dessa kräver.  För att de öht ska lyckas så måste de i princip ignorera en uppsjö av enkla fakta och missförstå resten.

Istider – Istider kommer och går och bevisen för dem är obestridliga i det geologiska arkivet. En sak har de gemensamt och det är att de kräver tidspann som vida överskrider kreationisternas. Och sen är bibeln oerhört tom på information om detta fenomen, som knappast hade undgått några bibliska profeter. Om de nu hade bevittnat det, vilket de givetvis inte alls gjorde.

Datering (Geokronologi). Geologer arbetar med relativ och absolut datering. Den absoluta är baserad på isotopsönderfall. Något kreationister tror sig ha hittat en lucka i kring ”okända startmängder” av respektive ämnen. Detta är givetvis inte alls sant och jag ska försöka visa varför. Och relativa dateringstekniker begriper de öht inte alls sig på i tron att dessa är sämre per definition, vilket de inte alls är.

Den stora floden – Kreationister försöker hitta bevis för en global flod överallt. De inte bara misslyckas kapitalt med detta, de lyckas heller inte förklara en uppsjö av saker som man kan förvänta sig ska återfinnas efter detta. Floden som öht inte syntes med andra ord.

Den yttersta tiden – I alla tider, sen bara 100 år efter Jesus död så har kristna letat efter tecken på att den yttersta tiden och mänsklighetens undergång och dom inför den arga bibliska guden. Ett populärt fenomen idag är att åberopa ökande naturkatastrofer. Låt oss titta på detta och vad fakta säger.

(Bubblare andra ämnen härefter)

Evolution och livets uppkomst

Kontroversen och konspirationer kring forskare vs kreationister – Kreationister vill gärna påpeka att det finns en slags konspiration mot dem och att det som de ser som likvärdiga teorier till vetenskapen inte hörsamma. En slags kontrovers med andra ord som de sen kan gömma sig bakom. Kontroversen är snarare att det inte uppmärksammas hur enfaldigt kreationism är och hur stor makt den har över den kristna och muslimska världen.

Kommentera

Logga in med någon av dessa metoder för att publicera din kommentar:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s