Bantarhysteri vid julborden

Det är bara så här enkelt: Om du letar efter fettsnålt på julbordet, (något de flesta kanske äter max en eller två ggr per år), så har du grava ätstörningar. Det har gått så långt att man nu varnar för starkvinsglöggens fettbildande. Hela 89 kcal är det i ett litet glas! Oj!!! Jag går säkert upp 0.003 kg av det!

Om du inte gillar julmat eller av något medicinskt skäl inte bör äta vissa saker i viss mängd, så fine, men om det är kalorierna som oroar dig som normalfrisk individ så kan jag nog mest rekommendera gula sidorna och numret till en psykiatriker för då mår du inte alls bra och då kan ingen fettsnål skinka i världen hjälpa dig till ett bättre liv.

Det här med julstress drabbar alla och leder också till stor ohälsa. Och att då spä på stressen med oro för vad man äter blir ju knappast något som leder till ökad hälsa.

Julbordet är för många av oss en kulinarisk fest. Ett speciellt tillfälle då vi äter lite mer av det goda. Enskilda tillfällen som sker några ggr per år påverkar inte dig. Om du går upp i vikt på julen så är det troligen för att du frossat i godis stillasittande och utbränd framför TV i två veckor, än att du drack ett glas glögg till Kalle eller lät bli att skära bort fettranden på skinkan. Det är även så att den som går upp i vikt av enskilda frosserier, troligen har svältrelaterade problem i hälsan pga överdriven bantning eller extremt dålig ämnesomsättning pga ett allt för stillasittande liv. En normalfrisk människa kan visst äta mer under ett par dagar utan att påverka hälsan eller vikten.

Det kan inte vara bra för någon att dessa psykotiska anorektiker får härja fritt och skrämma upp folk till stressrelaterade sjukdomar.

AB AB

Kommentera

Logga in med någon av dessa metoder för att publicera din kommentar:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s