Meningslösa möten om miljö

Det är rätt svårt att känna annat än cynism inför dessa klimatmöten. Ett gäng individer som rest med jetplan träffas i lyxhotell byggda på sandgrund som östs ut på levande korallrev, för att rädda världen från miljöproblem.

Börja med att avskaffa er själva så är vi ett litet steg på väg i rätt riktning… Att kämpa så här mycket för saker likt Kyotoprotokollet, som inte ens kan stoppa upp en klimatförändring mer än 6 år enligt de egna siffrorna, är i brist på annat att säga: Enfaldig populism.

Vi hitresta världssamveten träffas, vi gör något tillsammans, tittar på indianer som dansar regndans, äter ekologiska grödor som odlats på skövlad regnskogsmark. Predikar evangeliet om Hållbar utveckling till pöbeln. Det känns bra, vi somnar med gott samvete på natten till ljudet av den etanoldrivna luftkonditioneringen som med skövlingen av ett par hektar regnskog för denna etanolodling ytterligare spädde på CO2halterna i världen mer än ett kärnkraftsverk någonsin skulle ha gjort.

Det har ingen betydelse om man är klimatskeptiker eller tror på alla klimatförändringsrapporter – det politikerna sysslar med gör inget på jorden till en bättre plats för någon. And thats a fact.

3 tankar på “Meningslösa möten om miljö

 1. Att träffa överenskommelser om begränsning av utsläpp i dag är ingen lösning, alls.

  Vår förändring av jorden har kommit så pass långt att den enda lösningen helt enkelt är att stanna upp och stänga av nu. Just i denna stund.
  Befolkningsökningen och den självklara förödelsen därav gör naturligtvis möten som dessa verkningslösa.

  Den person som ej begriper att Vi ska trycka in resetknappen nu, den personen har inte öppnat ögonen och begripit det stora sammanhanget.

  Jo, jag vet: Det är naturligtvis för många en våldsam kommentar, speciellt för humanister. Dock, det spelar ingen roll längre.
  Stannar vi inte nu…då kommer det att bli oerhörda svårigheter för att ens kunna hålla oss med vatten och föda.

  Jag avskyr krig, detta för att de är miljöförstörande.
  Vad vi ska komma ihåg är att krig ligger i människans natur, krig har alltid begränsat människans utbredning.
  I dag är kan man inte föra ett krig utan att förstöra naturen i en sådan våldsam omfattning att det inte låter sig göras.

  Vi människor har ingen självbegränsare längre. Sjukdomarna vilka höll oss nere är också de bekämpade.

  Jag är ledsen…men vi är alla riktigt illa ute.

  • Det finns faktiskt inga bra bevis för att ett totalt stopp av alla sorter växthusgaser skulle påverka något. Det är nämligen inte luften som reglerar temperaturerna långsiktigt utan havets temperaturer – och de reagerar i tidspann på 100tals år. Så att snacka om att trycka på en stoppknapp är meningslöst.

   Det enda sättet att ta sig ur detta (i den mån det öht är en mänsklig produkt) är att titta framåt och utveckla ny teknik. Att titta bakåt hjälper ingen och inget.

Kommentera

Logga in med någon av dessa metoder för att publicera din kommentar:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s