Teokratin USA

Härligt exempel i filmen nedan på hur man på delstatsnivå begår ett lagbrott. Fan vad jag är glad att jag inte bor i USA. Förvisso är läget på den här punkten (skiljsmässan mellan religion och stat) allt annat än perfekt i Sverige. Den där jävla ”frivilliga” mässan som hålls i kyrka i anslutning till riksdagens öppnande är ett exempel på en sak som omedelbart borde avskaffas.

Men riktigt så här jävla illa är det inte här (ännu, men får SD sin innersta vilja igenom så är väl skiljsmässan annulerad så småningom). Varning för starka bilder där de som protesterade blir misshandlade av svärdsmissionärer.

4 tankar på “Teokratin USA

  1. Jag har annars fått intrycket av att Kalifornien är med amerikanska mått mätt extremt progressivt och sekulärt, men jag är i ärlighetens namn inte särskilt insatt. Men man vet ju aldrig när stater i Syd och Mellanvästern känner att de fått nog av ”the godless pagan liberals” och vill bryta sig ur.

    • Kalifornien är rätt märkliga. Svåra att placera. Samtidigt som det är superliberalt så har det en även rätt stor population med spansktalande katoliker tex. Och eftersom det är en så folkrik delstat så blir det ju i rena människor många av båda sorter.

Kommentera

Logga in med någon av dessa metoder för att publicera din kommentar:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s