Vi har redan sett bevis för liv från andra världar

Nä, jag har inte gått och blivit tokig. Det handlar inte om gröna män i tefat som vill köra sonder upp i din anal. Jag lovar, von Däniken har inte vunnit respekt här.

För mig, som trots allt har en och annan kurs innanför västen kring både livets uppkomst och utveckling – och därtill även läst astrogeobiologi och därtill skrivit ett rätt stort paper om biomineralisering så känns allt snack inför NASAs rapport i anknytning till liv på annan värld / i rymden som ett antiklimax. Det ska komma en sådan rapport imorgon är det sagt ifall någon av mina läsare har missat det.

Vi har redan gott om bevis från Mars iform av pseudomorfa strukturer som i princip kräver biomineraliseringsprocesser. Problemet är att så få begriper värdet av dem och avfärdar dem till alla möjliga omöjligheter istället. Biomineraliseringar är ett nytt fält inom geologin och har därför inte så mycket proponenter. Desto fler opponenter inom mer konventionell geokemi där man inte tycker om att folk ska blanda in bakterier och andra mikroorganismer i deras kemi. Trots oändliga mängder bevis. En mur av dumhet brukar jag kalla det – för det är vad det är. Vi kommer troligen se ett paradigmskifte inom geologin de närmsta 10 åren då biomineraliseringsprocesserna får mer gehör. Idag är det i princip bara mikrobiologer som pysslar med det, trots att det är en väldigt geologisk fråga. Muren mellan biologin och geologin i frågan om liv är tyvärr massiv. Biologer tycker att det är deras fråga, trots att det är paleontologer som studerar utvecklingsarkivet. Däri ligger problemets kärna.

Eller rättare sagt, klagomålen vi har sett mot fossila bakterier handlar om inkonekvens där man tex talar om hematitkonkretioner för de sk ”blåbären från Mars” (Mars blueberries) – vilket absolut visst tyder på biomineralisering och inte alls har en god förklaring på oorganisk kemisk väg vilket man har fått för sig. Ett biomineral är liksom inte ett bevis mot biomineral *suck*. Occham har inte fått ett ord med i spelet när ärkekonservativa forskare dikterar ET-agendan.

Men visst, något mer lättsmält som bevis än fossil är kanske att föredra för showens skull. Men frågan är redan avgjord för mig. Det finns (fanns) liv och vi har redan tittat på spåren. Rapporten kan kanske vidimera det som vi hoppas på. Att livet faktiskt finns överallt i universum.

Vi får se vad som sägs imorgon. Jag ska kommentera det.

NASA IO9

Kommentera

Logga in med någon av dessa metoder för att publicera din kommentar:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s