Sarah Palin – en kreationist med väldigt lite bakom pannbenet

Tycker det är fascinerande att så många människor till plånbokshögers ytterkant hatar USAs president Obama så pass hysteriskt att de tycker att begåvningsreserven Palin från Alaska är ett bättre alternativ.

Sarah Palin är ju kvinnan som predikat moral enligt bibeln, något hon sen inte på något sätt själv har lyckats efterleva när man ser till hur hennes barn knullat runt osv. Saker jag skiter i, men som visar på att människan är en hycklare och det är ingen bra grund att stå på oavsett vad det är man hycklar om.

Men det värsta anser jag fortfarande är alla de tecken hon uppvisar på att vara extremt okunnig och obildad. Och att hon sen på inget sätt skäms över det – utan snarare är så självgod och korkad att hon ser det som en styrka. Hon tillhör ju den där akademikerföraktande klassen som anser att det man behöver kunna står i bibeln och sen kan man höfta resten och hårt angripa ”them liberal commies” så fort det talas om annat än sänkta skatter. Nej, man kan inte begära att alla ska kunna allt, men när det handlar om USAs president så ska den väl åtminstone kunna lite mer än en guldfisk.

Palin är hockeymamma och hon vet att Ryssland ligger på andra sidan Berings sund. Det räcker för henne och hennes armé av dårar som otroligt nog hejar på henne som om detta vore meriter. Sen behöver man inte begripa ett skvatt kring hur grundforskning funderar, man kan t om håna det. Och inte behöver man känna till ointressanta detaljer som skillnaden mellan Nord och Sydkorea, och vem USA ska rikta sina vapen mot, och vem som faktiskt är allierad. Vem behöver det när man kan dansa square dance och sjunga psalmer? Massor av fler spöken måste gömma sig under ytan. För jag är säker på att en av anledningarna till att hon så sällan tar ställning i frågor under intervjuer är att hon inte vet vad det handlar om, men har lärt sig att man då ska slingra sig undan. Så mycket credit får jag iaf ge henne att hon mediatränats lite. Men som sagt, ibland kommer idiotin fram, och det är skrämmande att så mycket av det hon säger är denna dynga. Det visar på oceaner av dynga i människans hjärna som hon inte kan hålla tillbaka ens med hennes mångmiljonersbelopp på mediaträning.

Att ni inte skäms människor! Ni svenskar som sitter här och suckar över Obamas politik. Det finns liksom ingen balans i er kritik. Det har liksom ingen som helst betydelse att Obama är ”mycket snack och lite hockey” och att han faktiskt inte har lyckats rädda USA ur en lågkonjuktur. Det har liksom ingen betydelse ifall du inte håller med honom om hur man rent praktiskt ska lösa USAs kris. Han skulle aldrig ens kunna bli så totalt obegåvad som Palin om han ens försökte. Han är inte en obildad dåre. Och det är oerhört viktigt när man sitter vid rodret för världens mäktigaste nation.

Nej ett mäktigt hat som stinker är allt vi ser. Om vi bortser från det faktum att ungeför hälften hatar honom för att de har fått för sig att han är en ”muslimsk svart kommunist” så har vi ändå flertalet någorlunda bildade människor på libertarian-fronten som fått för sig att han är skadlig för ekonomin som det enda argumentet mot honom.

Man snackar alltså om att Obama snackar utan att leverera. Eftersom han är en fager talare. Men jösses… Palin kör de enkla retoriska trixen som varje normalbegåvad borde se igenom. Det handlar om att ”staten måste minska” och ”skatterna ska sänkas”. Så löser man allt. Gärna till en kör som ropar ”Go USA!” helt planlöst.”Jimmie åkesson.. shalalalala” någon?

I praktiken hittar man allt färre ekonomer som håller med om att saker magiskt kan lösas med att man sänker skatter och minskar statlig kontroll över ekonomin. Ekonomiska problem på den här skalan bekämpas för det första inte alls speciellt lätt öht, och knappast med de metoder som faktiskt bidrog TILL att USA fick en ekonomisk kris. Nämligen en ekonomi, utan ansvar, där allt byggde på lånade pengar.

Jag är principiellt för en fri marknad och en minimal stat, något att i det långa loppet sträva efter som ett ideal så att man inte får en stor byråkratisk skatteätande dinosaurie. Men jag är inte så jävla ideologiskt blåögd att jag inte kan inse att det finns vissa saker som inte löses med sänkta skatter och minskad statsapparat, utan tvärtom kan bli värre… Det finns ju faktiskt verkligen inget alls just nu som tyder på att företag går omkull pga skattetryck.

Verkligen INGET blev bra i USA under Bush den yngres styre (och han är rena geniet jämfört med Palin). Om inga andra argument räcker så kan man titta på detta. Han lyckades inte ens få driv i USAs ekonomi mitt under en stark högkonjuktur eftersom han tex lyckades med att stöta sig med alla världens nationer (och därmed sabba massor av ekonomiska relationer).

Om inget annat än ekonomin är av betydelse för er, då kan ni väl iaf tänka på den saken. Men många ekonomiska faktorer ligger bortom vad en president kan påverka. Överlag tror jag att folk tror för mycket på presidenters och regeringars möjligheter i dessa frågor. Och missar de som de faktiskt verkligen kan påverka i. Tex ”bagateller” som att starta krig på div märkliga grunder.

Det här handlar inte om huruvida en obildad hockeymamma kan hantera USAs ekonomi bättre än en juris doktor. Det handlar inte ens om att USA kan sprida kunskapsföraktande ideal där livsviktig forskning kring sjukdomar blir omöjliga pga religiösa föreställningar kring stamceller. Nej det här handlar om att man knappast ska sätta världens armé i händerna på en käck brutta som jag inte ens är säker på kan peka ut USA på en världskarta…

Jag skiter i argumentet att det sitter massor av folk i kulisserna och kan ”hålla koll” på det värsta. För faktum är att USAs president HAR massor av makt. Den KAN skita i sina rådgivare och agera som den vill (och behöver ”bara” sen stå till svars i efterhand, vilket aldrig leder till något, se bara på Bush ogenomtänkta krig mot Irak). Och ju mer självgod och maktfullkomlig man är, desto mer man kanske anser att man agerar för ett högre mål. Att det är ”guds vilja”. Desto farligare blir det.Jag är säker på att Obama har gott självförtroende. Men jag är också säker på att om alla rådgivare kring honom säger ”nej för helvete”, så lyssnar han. Jag är säker på att en sådan som Palin inte alls gör det, om hon får för sig att hon agerar för ett större ändamål. Religiösa tokar funkar nämligen så.

Jag är inte alls säker på att Obama är det bästa för USA i nästa val 2012. Men jag är helt säker på att det nästan är omöjligt att bli sämre för USA och världen än vad Palin skulle leda till. Måtte republikanerna hellre välja en sån som Donald Trump, som ju visat intresse för att kandidera och som rimligen är avsevärt mycket bättre – på alla sätt än Palin.

”Vem som helst utom Obama 2012” heter en del kampanjer. Nej. Vem som helst utom Palin 2012 säger jag.

Nej det är inte duracellkaninen som parat sig med Märta Louise med under överseende av Anna Wahlgrens barnfödande råd. Men man kan tro det.

5 tankar på “Sarah Palin – en kreationist med väldigt lite bakom pannbenet

  1. Om Palin vinner 2012 så kommer jag börja tro på gamla Mayaspådomar…*

    *(Nej jag vet att Mayakalendern knappast ”förutspår” världens undergång så som det framställs i slaskmedia, men jag kunde bara inte låta bli…)

  2. Tvivlar starkt på att hon blir deras presidentkandidat. Hon kan inte locka mittenväljarna, och det vet det republikanska partietablissemanget. Tror inte ens att hon lockar business-republikaner speciellt mycket.

    Varför tror du förresten att libertarianerna är bildade? Ron Paul är kreationist!

Kommentera

Logga in med någon av dessa metoder för att publicera din kommentar:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s