Vad är det egentligen som släpps in på våra universitet?

Man tycker att en doktorand anno 2010 vid namn Johan Axhamn borde ha en mer progressiv syn på juridiska frågor än den här bronsåldersrättvisan vi kan se i den här artikeln, men tydligen så finns det alltså vissa blivande forskare som tar det här med old school längre än rimligt.

”Förekomsten av oönskat material via internet är omfattande och hindrar att internet utvecklas. […] Med oönskat material avses t.ex. integritetskränkningar, barnpornografi, information som uppmuntrar till människohandel, terrorism, otillbörlig marknadsföring, olaglig spelverksamhet, eller upphovsrättsintrång.”

Inte nog att Johan Axhamn alltså är emot intrång på det ack så naiva begreppet upphovsrätt (som om det vore ett okomplicerat begrepp). Johan Axhamn är emot att man talar om det på andra sätt än vad han tycker. Jo, låt mig citera: information som uppmuntrar till människohandel, terrorism, otillbörlig marknadsföring, olaglig spelverksamhet, eller upphovsrättsintrång.

Information som uppmuntrar till upphovsrättsintrång. Dvs i praktiken så ska internet censureras inte bara för förekomsten av ”upphovsrättsskyddat” material. Utan de som skriver positivt om tex piratverksamhet bör censureras. Dvs saker som tex Piratpartiet skall alltså censureras. Det här är ju klockren fascism faktiskt. Känns ju betryggande att vi kommer ha en framtida forskare som är en total antidemokrat på ett av våra skattefinansierade universitet.

Notera att Johan Axhamn är emot integritetskränkningar. Jag skulle nog vilja påstå att censur alltid kränker folks integritet som vuxna självständiga individer i ett demokratiskt samhälle. Notera att Johan Axhamn är emot ”oönskat material”. Alltså material HAN finner oönskat. Jag skulle vilja påstå att jag mer än något annat skulle önska att skräp likt det Johan Axhamn kläcker ur sig försvann från internet (och kosmos som helhet). Hans åsikter är tämligen oönskade enligt mig.

Lite off topic från vad jag brukar skriva om. Men det här var allt för dumt för att jag skulle låta det passera okommenterat. Jag tar tillbaka nästan allt jag sa om att respektera auktoriteter tidigare. Fast å andra sidan.: Jag argumenterar inte mot något där Johan kan åberopa kompetens i. Det här är en rent politiskt fråga som handlar om värderingar. Fascism vs demokrati. Hans åsikt är inte mer kvalificerad än min.

3 tankar på “Vad är det egentligen som släpps in på våra universitet?

  1. ”som jag skrivit på uppdrag av webbforumet Netopia” var väl den enda delen man behövde läsa där 🙂

    Nu ska jag läsa lite mer på din blogg, verkar klart läsvärd!

Kommentera

Logga in med någon av dessa metoder för att publicera din kommentar:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s