Hur man än gör…

En spännande men också ändlöst irriterande detalj är att när man som ateist kritiserar kristna så anklagas man för att favorisera muslimer, gå i islamiseringens ledband eller bara vara ”hatisk mot kristna”. Det här var vanligare för några år sen då de flesta ateister i regel var rätt kasst insatta i andra religioner än just kristendom. Det var liksom den religionen man valde att kritisera eftersom den mest berörde ens vardag. Verkligen inget märkligt med det alls. Men från konservativt kristet håll hette det att det var sekulariseringens fel att muslimerna får plats i samhället. En tämligen hutlös rasism egentligen.

Men i takt med att islam faktiskt märks mer i västvärlden så har fokus även lagts på islam bland oss ateister. Med resultatet att en ny klagokör tagit ton i frågan om att ateister favoriserar kristna och är rasistiska mot muslimer.

Uppenbarligen kvittar vad man gör, så gör man alltid fel enligt någon. Alltså ska man aldrig bry sig om den sortens kritik. Om kristna och muslimer fick bestämma så skulle ateister sitta snälla och tysta och snällt acceptera att världen kastas in i religiöst mörker. De drar sig inte för att smutskasta vår kritik av dem – alltså så ska man självklart inte bry sig om den heller.

Kommentera

Logga in med någon av dessa metoder för att publicera din kommentar:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s