Utan skuld för något ont. Till ära för allt gott.

En av de främsta bevisen för att religiösa människor inte riktigt tänker är hur de alltid ursäktar sin gud för allt ont.

Jag sitter och läser på ”The big picture” och tittar på översvämningsbilder från Pakistan. Ett par hundra kommentarer under bilderna och merparten talar om hur den store guden ska hjälpa Pakistan.

Ja just det… Allahu Akbar.

De kan hävda att deras gud utför mirakel och hjälper folk – men de ställer sig aldrig frågan kring hur samme allsmäktige gudomlighet kan vara utan skuld till att problemen uppstod. Är inte det här hans planet vi lever på? Är inte vi hans skapelser? Är därmed inte elände och ondska också något som han måste ha skapat och tillåtit?

Nej för oavsett om det är krig, folkmord, översvämningar, jordskalv eller digerdöden så är Gud alltid utan skuld till att det sker. På något fantastiskt sett är det alltid människors eget fel i dessa lägen. Jag ställer mig frågan hur ett litet barn som dör kan ha skuld? Jag ställer mig framförallt frågan hur något som kallas både allsmäktigt och gott (och 99 saker till av muslimer) inte kan rädda ett oskyldigt barn undan ett jordskalv.Hur guden får äran ifall RÄDDNINGSARBETARE räddar folk från att drunkna. Men hur guden inte får äran för att han öht tillätöversvämningen att ske.

Det har liksom ingen som helst betydelse ifall barnet skulle ha orsakat översvämningen (vilket såklart självklart är retarderat att tro)  – för den som är i position att kunna hjälpa och inte gör det är bara en av tre saker: Ond, icke allsmäktig eller icke existerande.

Så enkelt är det faktiskt. Det är fullständigt omöjligt att något som är gott inte hjälper det som det påstår sig älska. Det är fullständigt orimligt att skylla på fri vilja när någon som inte lärt sig simma håller på att drunkna för ett oväder som den knappast är till skuld för. Det enda rimliga svaret är att det faktiskt inte finns några gudomliga väsen på det sätt som några religioner beskriver dem. Och det mest enkla och logiska svaret i ett sådant sammanhang är att det öht inte finns något övernaturligt eller gudomligt som varken skapar, räddar eller skiter i att rädda. Så enkelt är det faktiskt.

En variant på detta tema är ju de som INTE ursäktar sin gud från allt ont – men som istället då hävdar att det är Guds straff som vi ser. På något sätt är det otroligt nog mer logiskt – men samtidigt fortfarande lika retarderat på andra plan för hur kan en allsmäktig och god gud straffa sina skapelser? Det är ju som om jag skulle stampa i ett myrbo och hävda att jag bara ville myrornas väl. Tror inte myrorna skulle hålla med mig… men människan låter sig gärna stampas på. Vi är på sätt och vis mer korkade än myror bevisligen.

Så länge det finns människor som tror att allt gott kommer av allsmäktiga gudar och att inget ont kan komma av de samma så kommer det fortfarande finnas människor som kommer befinna sig på en intellektuell nivå som hör hemma på bronsåldern – och därmed göra sitt bästa för att hålla tillbaka utvecklingen i samhället för alla oss andra.

Världen år 2010 vore bättre utan religion. Punkt. För då skulle fattiga bönder i Pakistan bygga skyddsvallar för sina grödor istället för koranskolor. Dräneringssystem och bevattningssystem istället för minareter. Sjukhus och universitet – istället för moskeer.

En värld där folk la pengar och tid och sina liv på att leva och att göra det bättre för sig. Istället för att kuva varandra med hopplöst inaktuella sagor från ökenländers järn och bronsåldrar.

Jag klandrar väl egentligen inte pakistanska bönder för något. De växer upp i en värld där de inte kommer i kontakt med fria tankar och kunskap. De lever på många sätt fortfarande i bronsåldern. Jag klandrar snarare folk här i västvärlden som inte förstår att religionerna är problemet, och att man inte kan hjälpa folk där utan att även bilda dem. För om man ger 1000 kronor till någon som bara kommer bygga upp sin moske/kyrka och inte sin gård så kommer man ingen vart…

Gud är stor. Han skickar amerikanska trupper med mat efter en översvämning han självklart inte kan klandras för.

Mer på temat vatten:

Svd Dagen Sydsvenskan Skånskan

Kommentera

Logga in med någon av dessa metoder för att publicera din kommentar:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s